lördag 20 januari 2018

Att sätta ord på livsdrömmar

Efter en hyffsat fullspäckad vecka är det skönt med en luftig lördagsförmiddag. Soffhäng, lite messande, spontanträff bestämt för ikväll - jättetrevligt när jag inte hunnit vara så social som jag skulle vilja. Äntligen har vi fått ett riktigt vinterlandskap, sen några dagar tillbaka. Får passa på att njuta nu, för redan en bit in i nästa vecka lovas mildare väder igen.

Återigen har jag märkt i all intensitet med diverse fixanden och bestyr i min vardag att jag glömmer bort det jag i de senaste inläggen skrivit om, det här med att styra livet mot sina drömmar och det man egentligen vill. För mycket av tiden tas upp av ordnanden och administration, och det orsakar sen missnöje. Post-it-lapparna jag senast nämnde har jag redan börjat glömma bort att titta på, jag ser dem knappt längre ;) Dags att byta plats på dem och att uppdatera texterna... Och sen skulle jag behöva bli striktare med min tidsanvändning, att komma ihåg att sätta av tid till sånt som gynnar mitt välmående.

För att konkretisera lite mer tänkte jag nu skriva ner några av mina önskemål som jag skulle vilja uppnå. De är egentligen på flera nivåer så att säga. På ett ytligare plan är en dröm sen långt tillbaka att ha ett eget hem eller en fritidsbostad med strandtomt i en vacker naturnära miljö. Även om det kan låta ytligt skulle en sådan miljö betyda mycket för mig. Från min tomt skulle jag till exempel kunna paddla ut med min kajak eller bara sitta lugnt och beundra utsikten från bryggan eller klipporna. Från omgivningarna skulle jag kunna plocka blåbär, och egna odlingar skulle också finnas där. Väldigt gärna skulle det finnas en partner med i bilden och vänner och familj är också välkomna besökare. Drömmen är också att kunna styra arbetstider och arbetsplats relativt fritt. I mitt trivsamma hem skulle musik vara ett viktigt inslag. Som person skulle jag vilja vara mer harmonisk, lyckas bibehålla en mer tillförlitlig och opitimistisk attityd trots motgångar. Vill också vara en bra vän och medmänniska som man trivs att umgås med.

Jag märker hur lätt jag lever mig in i dessa drömbilder medan jag skriver, och det skapar bra känslor. Hur ska jag lyckas styra mina tankar så att de alltmer hålls på en positiv och även målinriktad nivå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar