lördag 30 juli 2011

Sommar på Åland

Båtar vid sjökvarteret
Vad underbart med sommar, speciellt på en ort där det händer mycket. Centrala Mariehamn fylls av turister och även ålänningarna har hittat ut. Det äts glass på fiken och flaneras på gågatan och längs strandpromenaderna. På kvällarna är det populärt att sitta på terasserna, som finns på flera håll i stan, flera av dem vid vattnet. Äventyrsgolfen är också välbesökt.
Lemströms kanal

Tittar man i evenemangskalendern finner man att det ständigt pågår någonting, många intressanta händelser som ska hinnas deltas i. Häromveckan var det sjödagar vid sjökvarteren innehållande diverse underhållning och matserveringar. Det avslutades med kanalfesten vid Lemströms kanal på söndagen. Dit cyklade jag och en kompis. Det går en cykelväg hela vägen dit från stan, så man slipper cykla intill bilarna. Fikade och åt glass där, och tittade på sakerna som såldes vid stånden. Det är kul att de flesta evenemangen verkar dra folk. 
Solnedgång i Lemland

Vid Lemströms kanal hamnar man förresten ofta så här på sommaren att vänta i bilkö, om man råkar anlända dit just vid kanalöppning. På sommaren öppnas bron regelbundet, för att släppa igenom alla fritidsbåtar. Det påminner lite om Södertälje med dess alla broar över kanalen som korsar stan.

Denna vecka, sen förra fredagen, har den årliga stora Rock-off-festivalen pågått på stans torg. Ikväll blir sista kvällen för denna omgång. Jag har haft ett inträdespass för hela veckan, och har varit en flitig besökare där. Återkommer med mer om det i kommande inlägg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar