fredag 14 oktober 2011

Höstkväll i soffan

Skönt med helg igen, och härligt att vara hemma efter några veckors resande. En vecka ungefär har jag varit här nu, och är väl någorlunda tillbaka i vardagsrutinerna igen. Nu är hösten här på riktigt. Lite vemodigt och tungt kändes det en morgon då det bara var 3 grader, när jag gick ut. Allt blir mer projekt, när jag ska cykla till jobbet. Det gäller att vara tillräckligt varmt klädd för cykelturerna, men det ska vara lätt att ta av, så att det funkar i kontorstemperaturer. Cykellamporna måste man komma ihåg att få med. Än så länge behövs de bara på morgnarna. Denna vecka har mössan tagits fram för första gången efter sommaren.

Helgen innan min semesterresa var det den årliga skördefesten på ön. Massor av gårdar håller öppet för besök under fredagen och lördagen. Det ordnas evenemang av varierande slag för olika åldrar. Gårdarna visar upp sina specialiteter och har försäljning. På söndagen är det gemensam skördemarknad där produkterna säljs på samma ställe. Jag tycker det är en trevlig händelse. Man tar sig i väg och förutom gårdarna i sig ser man olika delar av landskapet på ön. I år var det ingen vits för mig att köpa hem frukter och grönsaker, eftersom jag skulle resa bort dagen efter marknaden. Honung och bröd köpte jag dock med mig. Det var också trevligt att ta en fika med mina vänner, för vädret var ganska bra.

Sitter här nu och kopplar av i soffan, varvar ner efter en hektisk arbetsvecka. Ska hålla mig vaken till Skavlan, tänkte jag redan tidigare, men upptäckte just till min förfäran att de sänder extra sent ikväll. Detta på grund av insamlingsgalan för världens barn - vilket förstås är en god sak. Hm, bara bita ihop och hålla sig sysselsatt till dess. Inga drastiska åtgärder dock, håller mig nog mest på soffan... ;)

Efter att ha varit enormt spänd i axlarna på sistone, känner jag mig idag betydligt flexiblare och ledigare. Jag var nämligen på min månatliga massage igår, som denna gång kändes extra behövlig.

På tal om Skavlan, förresten, var det en intressant diskussion förra fredagen, där bland annat detta med att twittra och blogga nämndes. Noomi Rapace sa något om hur folk idag lägger ut sina liv på nätet - minns inte exakt vad hon sa - apropå Carl Bildts flitiga aktivitet på både blogg och twitter. Han däremot poängterade, att han inte tar upp för ingående om privatlivet. Det är viktigt att tänka sig för, tycker jag, vad exakt man är beredd att blotta. Samtidigt är det inte heller alltid helt lätt att veta var exakt man vill dra gränsen. Jag har funderat en del på det gällande både blogg och Facebook. Att inte ge ut för mycket, men att samtidigt inte förbli för ytlig, kan kännas som ett dilemma. Ett aktuellt tema värt att återkomma till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar