lördag 22 september 2012

Skördefest

Tänkte skriva några rader innan min körövning, som kommer hålla på hela eftermiddagen. Denna helg innehåller en hel del sång - imorgon också - varvat med besök till de åländska öppna gårdarna nu under skördefesten. Tyvärr är vädret lite regnigt och grått, och temperaturen inte så hög heller. Igår kväll lyckades vi tajma in bra, så att det var halvklart och uppehåll under de fyra kvällstimmarna efter jobbet, då vi besökte fyra olika gårdar. Sen öste regnet ner, när vi körde mot stan igen.

Smakprov på lokala ostar
En av de nya deltagarna, en mjölkgård, var intressant bl.a. för att de hade guidade turer, där man fick lära sig mer om mjölkproduktionen. Speciellt intressant för oss stadsbor :) Hade aldrig tidigare hört talas om mjölkningsrobotar. Slutar aldrig förundras över de tekniska innovationerna... Köpte med mig frukt, grönsaker, honung och sylt från olika gårdar.

Det är rätt lätt att köra vilse på de små landsvägarna, speciellt när mörkret faller på. Även denna gång blev vi lite osäkra på riktningen när vi skulle börja åka tillbaka från det sista stället. Det gick bra i alla fall. Hem kom vi :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar