söndag 9 september 2012

Skrivarinspiration från workshop

Känner för att skriva lite, trots att inspirationen inte helt är på topp just nu. Däremot flödade skrivarglädjen i massor igår, då jag var på en väldigt givande skrivarworkshop ledd av Katarina Gäddnäs. Spännande skrivövningar varvades med intressanta tankar och bra tips om skrivande. I samband med en god lunch fick vi vistas ute i det vackra vädret i det lantliga landskapet och skriva om sinnesuttryck inspirerade av naturen och omgivningen.

Vi fick också ta del av den åländska poeten Runar Salminens texter. Vi påmindes om att man ska komma ihåg att fånga det som finns omkring oss, att vara observanta och närvarande. Att stanna upp, tystna och känna efter kan hjälpa oss att se sådant vi annars missar - medveten närvaro. Av väldigt vardagliga ord och ting kan intressanta texter skapas. Att inte jämföra sig med andra och att släppa prestationsångesten är också viktigt. Att våga köra sin egen stil, att våga kasta sig ut och att beröra även sådant som känns svårt och gör ont var ytterligare tips jag fick med mig.

Ibland måste man lura fram sina berättelser, när det är svårt att komma igång. Vi fick olika exempel på hur man kan göra det, inte minst genom de skrivövningar vi gjorde. Det gäller också att ta sitt skrivande på allvar och regelbundet avsätta tid för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar