söndag 16 september 2012

Summering en septembersöndag

Söndagkväll och helgen närmar sig slutet. En hel del olika funderingar, får se vilka av dessa som hamnar här... Det är tidig kväll och funderar lite hur jag bäst ska njuta av de sista lediga timmarna. Det har varit en hel del aktiviteter denna helg, så det blir en lugn kväll. Passar på att varva ner med lite skrivande.

Det har varit några härligt soliga septemberdagar under veckan och helgen, då jag varit ute och promenerat. Dessa har varvats med regn och lite stormiga vindar också. Att få njuta av den vackra omgivningen här lyssnandes på bra musik från Spotify har fått även sämsta depphumöret att vända. Musik kan verkligen ge såna lyckokänslor. Det är en på sätt och vis omvälvande period i livet just nu, på olika sätt. Inte minst mentalt.

Konstaterade än en gång vad mycket tyngre livet blir om man är en person som lättare ser sina brister än styrkor- både gällande sina handlingar och sina egenskaper. Det kan vara väldigt destruktivt. Livet vore enklare om man inte hade ett sådant behov av bekräftelse. Och vad svårt det är att arbeta bort gamla invanda beteendemönster. Det krävs ständiga påminnelser. Fast det är väl tur att man med åren ändå lär sig se att känna igen mönstren. På så vis kanske man ändå kan jobba på att utvecklas åt rätt håll...

Det har varit flera trevliga sociala sammankomster under veckan och helgen. En lyckad och skojig kräftskiva med mina körvänner i fredags ute på landet. Igår kväll var vi och tittade på ståuppkomiker Johan Glans show. Det blev många härliga skratt under den 1,5 h långa föreställningen. Idag har vi varit på en jättemysig våffelbrunch hos en kompis, ett tjejgäng på fyra. Under veckan har jag haft lunchträffar nästan varje dag. Körövningen i onsdags kändes jättebra och inspirerande. I torsdags var jag och en kompis på en spontan after-work-träff. En sån solig vacker kväll kunde man ju inte bara åka hem direkt... Så det har varit många många positiva händelser i motvikt till några deppigare, tyngre stunder. Gäller att hamstra de gladare och lyckligare intrycken :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar