söndag 5 juni 2011

Besök, utflykter och champagne

Järsö, Åland
Det har varit en mycket innehållsrik vecka, på ett positivt sätt. Intensivt dock, då många aktiviteter har sammanfallit på kort tid. Jag har haft vänner på besök, som stannat fem nätter. Vi har haft bra tur med vädret. Solen har skinit varje dag, och vissa dagar har det varit riktiga sommartemperaturer. Därmed har vi kunnat äta och fika utomhus flera gånger. Vi har gjort utflykter till historiska platser och vistats mycket vid havet och i naturen överhuvudtaget.
Järsö, Åland
Det finns många fina naturstigar och vandringsleder, som kombinerar vacker natur med information om platsens historia och växtlighet. Vi besökte bland annat Bomarsund, Prästö och Järsö, förutom att vi såg och upplevde en hel del av Mariehamn.

Vi har också deltagit i något som blivit historiskt för Åland. Gammal välbevarad champagne - världens äldsta drickbara har det visat sig - som dykare råkade hitta i ett vrak på havsbotten förra året auktionerades ut i fredags. Vi lyssnade först på en presentation, där en i dykarteamet berättade om hur det hela gick till, då de hittade fyndet och om hela proceduren och uppståndelsen som följde. Vi var också och tittade på själva auktionen. Den ena av de utauktionerade flaskorna funna i vraket såldes för ett pris som slog det tidigare världsrekordet - 30000 euro gick den för!

En intressant, variationsrik och väldigt trevlig vecka blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar