måndag 17 juni 2013

Mysig skärgårdshelg

Suck, nu har jag gått upp för andra gången, när jag inte kan somna. La mig tidigt, för jag var jättetrött och behöver kliva upp rätt tidigt imorgon. Nu blir det sent i alla fall... Förra gången jag var uppe, förde jag över helgens kamerabilder till datorn och diskade. Nu skriver jag några rader. Jag har en del oro och bekymmer som jag inte helt lyckas koppla bort. Ska inte fördjupa mig i det nu, utan tar upp lite trevlig uppdatering om helgen.

Under helgen nu infann sig semesterkänslan, då jag hade en mysig skärgårdsvistelse med trevliga vänner. Vädret igår var toppen, solsken hela dagen och rätt varmt framför allt i lä. Vi var i en av tjejernas stuga och levde lite lantliv i den gröna härliga blommande omgivningen, med sjöutsikt.

Efter att vi sett oss omkring i närområdet och plockat blommor bland annat, satt vi och slappade rätt länge i solen och bara njöt av att ta det lugnt och umgås. Det var så fridfullt där.

När vi sen senare lagat mat och grillat, blev det - som så ofta i våra breddgrader - en väldigt kylig kväll med vindar där vi hamnat lite i halvskugga också. Då kom jag på att jag glömt packa ner mina handskar...

Vi begav oss sen till klipporna vid båthuset, där solen sken, och var även ute på en roddtur.

Efter en lugn förmiddag idag med sen frukost, då regnet tidvis öste ner, gick vi på eftermiddagen en promenad. Vi såg det lantliga livet, med vissa förfallna byggnader, men också flera stugor och villor som är bebodda. Vi passade på att titta på den gamla kyrkan, som låg några kilometer bort från stugan där vi var.

Under slutet av promenaden började det spricka upp bland molnen och vi fick en solig eftermiddag de sista timmarna innan avfärd.

Innan vi åkte ut till ön på eftermiddagen igår, hann jag iväg till stan på ärenden på förmiddagen. När jag stod vid torget och pratade med en väninna upptäckte jag polisens dag som hölls där. Det bjöds på fika, så jag passade på att ta en god kanelbulle och en kaffe i det varma solskenet innan jag fortsatte med ärendena.

Hann sen ännu sitta på balkongen en stund och fixa lite vid datorn, innan det var dags att åka till skärgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar