söndag 15 januari 2012

Livsmöjligheter och Mammut

Härligt. Vaknade - efter en lång natts sömn - till underbart solsken, vilket syntes genom lagret av persienner och gardiner. Det är så att mungiporna automatiskt åker uppåt då :) Skönt att ha en hemmahelg utan speciellt mycket program.

Dagen blir lite kort, när man kliver upp klockan tolv. Jag får väl tänja ut den lite åt andra hållet istället, trots att mörkret förstås hinner infalla... Känner mig härligt avslappnad och slö, så efter min sena frukost sjönk jag ner på soffan här en stund. På stereon spelas Scorpions tillsammans med Berlins filharmoniska orkester, Moment of Glory. Den är jättebra.

Jag har under längre tid från och till läst i boken Din nyckel till livskarriär, av Nina Jansdotter & Kristian Borglund. Jag har haft den till låns från biblan i omgångar, men tänkte idag - när jag vid frukosten satt och läste i den efter en tids paus igen - att det nog vore en nyttig bok att köpa och ha själv också. Det finns många bra tankar och tips om förhållningssätt och hur man kan och bör tänka förbi sina begränsningar och rädslor för att hitta möjligheterna.

Jag vill tro att man ska kunna hitta riktigt "sin grej" i livet - både i arbets- och privatlivet. Tänk att kunna få utnyttja sin potential till fullo i något som man verkligen brinner för! Det kanske kan tyckas vara ett lyxproblem. Varför sukta efter annat, om du har ett fast jobb och stabil inkomst? Det finns de som har det värre, osv. För egen del vill jag ändå försöka ta ansvar för att styra mig själv i rätt riktning så gott det går. Ofta kan dock rädslor och trygghetsbehov utgöra hinder. Ibland kan jag känna, att inte tajmingen är rätt för förändringar - utan att helt veta om det är en undanflykt... Då kan man ju ändå på fritiden ägna sig åt sysslor som tillfredsställer och på sikt kan ge nya möjligheter.

Igår kväll såg jag en stark och gripande film, Mammut, av Lukas Moodysson (Mammoth på engelska). I huvudrollerna spelar Michelle Williams och Gael Garcia Bernal. Mycket tänkvärd, bitvis omskakande, men med värme, kärlek och omtanke. Bra skådespeleri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar