torsdag 26 september 2013

Pecha kucha igen

Igår var det dags för Pecha kucha här på orten igen. Jag skrev i ett tidigare inlägg i våras om förra gången, som också var den första, som jag var på det. Häftigt att se vad många varierande teman man kan få ihop presentationer om och hur de kan presenteras på väldigt olika sätt. Allt möjligt från Fair-sex-kampanj och hemmagjorda kameror av sönderklippta lagböcker till cirkus fick vi ta del av.

Formatet med tidsbegränsningarna, som reglerna för Pecha kucha har, gör att det alltid blir ett flöde. Risken att bli långrandig är inte så stor då. Tydligen har de Pecha kucha även i Kuopio nu. Jag tror det var så att evenemanget bara får ske på ett ställe per ort. Det är en del regler kring det hela.

Något som också presenterades igår var alarmerande siffror på hur barns läsning har minskat. Med ett stort engagemang och glimten i ögat var det en bibliotekarie som tog upp ämnet. Samma tema presenterades nu under kvällen på Svt:s kulturnyheter. Allt färre vuxna tar sig tid att läsa högt för sina barn. Undersökningar visar att barns läsförståelse har försämrats.

Det var allt som allt en givande kväll i trevliga vänners sällskap. En hel del skratt blev det och intressanta samtal efteråt, delvis även med nya bekanta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar